A CBA üzletvezető is kiborult ettől az áremeléstől

Ez ma történt:
A feleségem lement a Lidl-be kristálycukrot venni, mert őszibarack lekvárt szeretnénk befőzni. Nos, a Lidl-ben nem lehet kristálycukrot kapni, hiánycikk.

Semmi gond! Pár perc sétára van egy CBA, elsétált oda.
Ott sem lehet kapni, ott is hiánycikk!A feleségem a CBA-ban belebotlott az üzletvezetőbe, megkérdezte, hogy mikor kapnak cukrot. Az üzletvezető erre azt mondta, hogy fogalma sincs, de ne számítson semmi jóra.

Példának hozta az egyik energiatal árát: 2 nappal ezelőtt még 349 Ft-ba került. Aztán tegnap leszóltak nekik a központból, hogy azonnal árazzák át 499 Ft-ra. Aztán még a zárás előtt újra telefonáltak a központból, hogy még az üzletzárás előtt tegyék ki az új árat: 599 Ft

Ez laza 72%-os áremelkedést jelent! Egy napon belül!

És az üzletvezető szerint ha nem is mindenre- és nem is ilyen mértékben, de ez a sors vár a termékek nagy részére. És ez még őt is kiakasztotta.

72%-os áremelkedés?!?!

Jó. Vegyünk egy nagy levegőt! Ez lehet, hogy egy szélsőséges példa, meg azért lássuk be, az energiaital nem feltétlenül napi fogyasztási cikk egy átlag háztartásban. Plusz, a CBA-ban sokminden eleve 20-50%-al drágább, mint például egy Lidl-ben.
Szóval ne rohanj pánikvásárolni! 

De mi lehet ettől is fontosabb?

Érzem magamon és másokon is, a különböző vállalkozós Facebook csoportokban meg pláne: válság van a fejekben (is).

Annyi negatív hatás ért minket egyetlen hét leforgása alatt – és szerintem nem tévedünk nagyon, ha azt mondjuk: sejtésünk szerint itt még nincs vége a dolognak… -, hogy ebből nem lehet pár perc alatt, egy kis meditációval / sorozat nézéssel és chips zabálással kijönni.

Lényegében újra kell gondolnunk magunkat.

Újra kell definiálnunk magunkban, hogy kik is vagyunk.

Kik vagyunk, mit csinálunk, és miért csináljuk.

Miért és hogyan segítünk másoknak.

Hogyan tehetjük jobbá mások életét – és így a sajátunkat is.

Hogyan tehetjük jobbá és stabilabbá a saját és családunk életét.

Sok kérdés, sok téma, sok gondolkodni való.

De ez a helyzet azt hiszem mindannyiunkat rákényszerít arra, hogy megtaláljuk az új válaszainkat ezekre a(z egyébként nem teljesen új) kérdésekre.

Ha ezek az új válaszok megvannak, ha megtaláljuk az új önmagunkat, az új céljainkat, miértjeinket és hogyanjainkat, akkor van esélyünk jól kijönni ebből a helyzetől. Magánemberként és vállalkozóként is.

Bejegyzés megosztása

Tovább olvasok

Az év végi NAGY áremelés kérdés

A KATA változás bejelentése óta sokszor felmerült, hogy megnövekednek a vállalkozók költségei, meg nagy az infláció, meg még rezsiemelés is van, úgyhogy mindenki árat emel. Ezt a “mindenki árat emel”, vagy azt, hogy mindenkinek árat KELL emelnie pedig egész sokan kifogásolják, hogy ez nem feltétlenül helyes út – akár erkölcsileg, akár mondjuk a piaccal, a vásárlókkal szemben.

Megjelennél az online térben, de nem tudod hogyan csináld?

Gyere, beszéljük át az elképzeléseidet!