A sikeres vállalkozásépítés titkai

Nem szoktam nézegetni a saját podcastomat a Spotify-on, épp ezért lepett meg, amikor múlt héten ránéztem, és megláttam, hogy kerek 5 csillagra van értékelve a podcast, amit nagyon köszönök nektek!

Ha hiszed, ha nem, meghatódtam ezen, mert ez is egy apró de pozitív visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy volt értelme az elmúlt két évben a podcastot készítenem.

Azon leszek, hogy a következő két évben is megérje hallgatnod az adásokat!

/// Ha csak az online kurzushoz extra nagy kedvezményt biztosító kupon kód érdekel, tekerj le a levél végére. Ha inspirálódnál is, olvass tovább!  ///

Mostanában nagyon sok olyan impulzus ér így vagy úgy, hogy hogyan is érdemes vállalkozni.


Szóval hogyan? 

Vállalkozást indítani és építeni egyéni vállalkozóként mindenképp egy út, egy folyamat.
Egy hosszú út.
Egy nagyon-nagyon hosszú út.
Aminek mindig látod a végét, de ahogy haladsz előre, mindig kiderül, hogy az csak a délibáb volt.
Ettől függetlenül te csak mész tovább, és mész és mész.

Szóval az egyik nagy pont és tanulság és impulzus, ami ér most sok különböző helyről, az az, hogy ki kell tartani. Ha azt választod, hogy vállalkozást építesz, akkor amellett ki kell tartanod. Ami pedig csak úgy megy hosszabb időn át, ha…


Ha lelkesedsz azért amit csinálsz.

Ha szívből csinálod.
Ha nem a pénzért csinálod, hanem azért, hogy értéket teremts, és valamilyen szempontból segíts másoknak.

Itt van most az, hogy alaposan befrissítem az Árazd jól magad! online kurzusomat. Technikailag ez nem egy frissítés, hanem elővettem egy üres Google dokumentumot, és elkezdtem írni, elkezdtem összeállítani újra az egészet.

Egyrészt azért, hogy ne legyen megkötve a kezem. Amióta elérhető a kurzus, én is sokat tapasztaltam, sokat tanultam, akár a visszajelzésekből, akár konzultációkból, akár általam vásárolt tréningekből – és azt akartam most, hogy ne befolyásoljon semmi, amit korábban leírtam-kitaláltam. “Out of the box!”

Nyilván egy jó része az elég hasonló lesz a most is elérhető verzióhoz, de új szempontokat, új szemléletmódokat hozok be a most készülő anyagban.

Nem azért, mert a mostani verzió ne lenne jó vagy ne lenne értékes. Szimplán csak szabad kezet akartam adni magamnak az újragondolásnál. Szabad kezet akartam adni magamnak abban, hogy olyan legyen a friss kurzus, amiben a mostani tudásom 100%-ig benne van.

És a lényeg: az elmúlt hónapokban eléggé levettem a fókuszt az online kurzusról olyan szempontból, hogy azt fejlesszem, bővítsem, stb.
Most pedig, hogy tiszta lappal elkezdtem összerakni megint, baromira jól érzem magam, és legszívesebben ezt csinálnám minden szabad percemben!

Még közel sincs kész, még közel sem tökéletes, de érzem, hogy igen, ez olyan anyag, amit magyar nyelven sehol máshol, senkitől nem kaphatsz meg! Sőt, igazából angolul sem. (a mostani anyag is ilyen, de az új, turbózott verzió hatványozottan ilyen lesz)

Szóval a második fontos építőelem az az inspiráció, az alkotni vágyás, a segíteni akarás másoknak.

Egy percig nem gondolkodtam még azon, hogy hogyan árazzam majd be az új, bővített kurzust, és abból majd mennyi pénzem lesz.

Az érdekel és inspirál, hogy olyan anyagot kapj, ami a gyakorlatban is segít, és tényleg segít elérni a céljaidat. Az érdekel és inspirál és motivál, hogy olyan anyagot kapj, amit tényleg máshol nem kaphatsz meg – ilyen összeszedetten, ilyen mélységben.

Ha téged is ezek vezérelnek, amikor a saját célcsoportodnak állítod össze a szolgáltatásodat, akkor szerintem jó úton jársz.

Mellékesen, nekünk szolgáltatóknak szerintem valahol kvázi kötelességünk is inspirálni és motiválni az embereket a pozitív irányba.
Példát kell mutatnunk rengeteg szempontból:

  • lehet vállalkozást / céget építeni normálisan, normális, emberi értékrendek alapján,
  • lehet ezt jól csinálni, és sokszor csak kicsit kell akarni, nem kell szétszakadni (aki volt már alkalmazott KKV-nál vagy multinál, tudja mire gondolok…)
  • lehet olyan munkánk (vállalkozásunk), amit szeretünk és élvezünk
  • lehet olyan munkánk (vállalkozásunk), ami valódi értéket ad másoknak
  • lehet olyan munkánk (vállalkozásunk), ami bár sokszor baromi fárasztó, de legalább van értelme csinálni – és még csak nem  is utáljuk
  • igenis lehet olyan vállalkozást csinálni, amiben nem lopunk-csalunk-hazudunk, és mégis jól meg lehet élni belőle, bármit is mondjanak be a TV-ben a hírekben.

Egy fontos infó: mivel 2 éves lett a podcast, a legtöbben egy extra nagy kedvezményt szerettetek volna kapni az online kurzushoz (ha te pont nem találkoztál vele: több platformon is lehetett szavazni az opciók között), így hát itt van, alább megtalálod hozzá a kupon kódot!

Az Árazd jól magad online kurzust most 69%-os kedvezménnyel tudod megvásároni, most péntekig.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 13.000 Ft-ért a tiéd lehet a kurzus – és az új, felturbózott kurzus is, amint elkészül, mert természetesen aki már megvette a nagy tréninget, az a frissítést is megkapja majd automatikusan.

Szóval használd az alábbi kupon kódot, és extra nagy kedvezménnyel a tiéd lehet az a tudás, amit ma sem kapsz meg máshol ilyen mélységgel.

Kuponkód:

2eveslett

Link a kurzushoz.

Bejegyzés megosztása

Tovább olvasok

Árazás workshop tematika

Pár napja írtam a hírlevelemben és a Facebookon is, hogy a kávézó, ahova járok, március végén 28%-kal megemelte a pohárnyi tiramisu árát. Ezen a héten újabb áremelés

Workshop tervezés backstage

Nézzük csak, mik kavarognak bennem, amik ha kezdő vállalkozó vagy, vagy erősen introvertált vagy, esetleg szimplán csak sokat küzdesz az imposztor szindrómával, akkor ezek ismerősek

A sikeres vállalkozásépítés titkai

Nem szoktam nézegetni a saját podcastomat a Spotify-on, épp ezért lepett meg, amikor múlt héten ránéztem, és megláttam, hogy kerek 5 csillagra van értékelve a

Megjelennél az online térben, de nem tudod hogyan csináld?

Gyere, beszéljük át az elképzeléseidet!