3 apró szokás, amiknek óriási szerepe van a vállalkozásod sikerében

Vannak olyan apró szokások, amiknek óriási szerepe van abban, hogy a vállalkozásod sikerre tudod vinni vagy sem.

 

1, Ezekkel állj le: mobilos játékok, végtelen görgetések

Sokakat érint az a függőség, napi rutinná alakult szokás, hogy óóó, van 5 percem, játszom egy kicsit, vagy van 5 percem, görgetem mondjuk a Facebook / Insta hírfolyamot. Na ezt fejezd be még ma!

Tudom, nagyon nehéz ezekről leállni.

Én például évek óta játszottam egy mobilos stratégiai játékkal, amiben a globális TOP lista kb. 70-80. helyezettje voltam. A magyarországi játékosok közül pedig a TOP 1. játékos voltam hosszú időn át. Ez nyílván elég nagy elégedettséggel töltött el, hogy milyen szuper játékos vagyok, és a globális TOP 100  legjobb játékos között én voltam az egyetlen magyar.

Mégis egyik napról a másikra abbahagytam, mert rájöttem, hogy ezzel a játékkal, és ezekkel a napi kis “csak 5 perc”-ekkel saját magam elé görgetek akadályt.

Ma nem megy úgy a játék… Zsinórban ötször kikaptam és ideges lettem. Utána persze már nem is voltam annyira jó hangulatban, hogy gördülékenyen ment volna a munka, a vállalkozás építés. Ez pedig gond, mert én tényleg csinálni akarom, és jól akarom csinálni a vállalkozásom.

Tehát ezt a játékot le kellett tenni. Egy nap elköszöntem a csapattól, hogy nekem most ez ennyi volt, és sok sikert kívánok, és kiléptem. És többet nem indítottam el azt a játékot.

És tudod mit? Sokkal jobb ez most így, és jobban tudok mind a vállalkozásra, mind pedig a családra fókuszálni.

Szóval keresd meg a te saját kis “csak 5 perc” akadályaidat, amikkel köveket gördítesz a saját haladásod elé, és számold fel ezeket!

2, Írj hálanaplót

Vezess hálanaplót! Hidd el, jó lesz! Egy pozitív flow-ba kerülsz vele!

Semmi bonyolult nincs benne. Én erre Daylio app-ot használom, de egy sima naptár is jó lehet erre indulásnak.

A hálanapló lényege, hogy minden este amikor lefekszel, akkor írj fel 3 dolgot, amiért aznap hálát adhatsz.

Látod, hogy nem kell túlgondolni ezeket.

De mégis, úgy fekszel le aludni, hogy pozitív gondolatok keringenek a fejedben.

A hálanapló hasznát már sok tudományos kutatás igazolta, így nem kérdés, hogy ha tényleg minden nap megírod ezt a pár mondatot, akkor egy sokkal jobb lelki állapotba, és így egy pozitív flow-ba kerülsz. Természetesen ne várd a 3. napon, hogy hol van már ez a szuper pozitív flow, de folytasd a hálanapló vezetését, és jönni fog az eredmény.

 

3, Adj értékes tartalmat és segíts másoknak

Ha értékes tartalmat adsz a témádban a követőidnek, akkor épülni fog a bizalom az irányodba, és így később könnyebben szerezhetsz ügyfeleket.

Ha pedig mindezt megspékeled azzal, hogy másoknak is segítesz, még jobb! Egyrészt segíteni jó dolog és menő, másrészt könnyebben és gyorsabban fogsz eljutni új emberekhez, ami által gyorsabban fog épülni az ismertséged, és ezáltal hosszútávon az üzleted is.

Na feledd: ha korrekt, megbízható, segítőkész, jó fej embernek ismernek meg  mások, akkor abból csak nyertesként kerülhetsz ki!

Nem azt mondom, hogy mostantól dolgozz ingyen. De biztos vannak olyan apróságok, amikben segíthetsz másoknak, értéket adsz, de nem megy el rá sok időd, és épülsz általa. Legrosszabb esetben szert tettél néhány új kapcsolatra és tapasztalatra.

Szóval találd ki, hogy hogyan segíthetsz másoknak, hogyan adhatsz értéket másoknak. Aztán pedig vágj bele!

Bejegyzés megosztása

Tovább olvasok

Megjelennél az online térben, de nem tudod hogyan csináld?

Gyere, beszéljük át az elképzeléseidet!