Sokszor felmerül kérdésként, és sokat gondolkodom azon, hogy

alkalmazotti lét mellett hogyan lehet elindítani egy vállalkozást.

“Súlyósbító” körülmény lehet még, ha van egy vagy több gyerek is.

Gyorsan lelövöm a poént:

alkalmazotti lét mellett szerintem olyan vállalkozást indítani, mint amilyen fogat mosni.

Fura hasonlat, nem igaz? Elmagyarázom!

A napi kis 30-40-60 perceknek előbb-utóbb érezni fogod a hatását. Ugyanúgy, ahogyan annak is, ha nem szánsz napi 4-6-8 percet a fogmosásra. Csak a vállalkozás építés napi 30-60 percben épít, a napi 4-6 perc fogmosás elhagyása pedig rombol.

Mert mi történik, ha ma nem mosol fogat?
Semmi.
Kicsit kellemetlen lesz másnap az érzés, nem lesz kellemes a lehelleted, de nem fog másnapra kilyukadni egy fogad sem.

Ha egy hétig vagy egy hónapig nem mosol fogat, akkor még mindig nem lesz lyukas egy fogad sem. Büdös lesz a szád, és nem lesz szép látvány a fogsorod, de nagy probléma nem lesz. De már elindul valami a háttérben, aminek meglesz a – negatív – következménye.

Ha viszont egy évig nem mosol fogat, akkor azon túl, hogy büdös lesz a leheleted, undorítóan fognak kinézni a fogaid a lepedéktől, már jó eséllyel lesz legalább egy új lyukas fogad is.

Ugyanez zajlik le a napi 30-60 perces vállalkozás építéssel is, csak ez egy pozitív folyamat, és pozitív lesz az eredménye.

Az első nap még nem lesz semmi szemmel látható eredménye annak, hogy vállalkozás építéssel foglalkozol.

Egy hét vagy egy hónap múlva is még csak egy kis csúnyácska, félkész weboldalad lesz, vagy pár blogcikk, esetleg egy félkész fizikai termék, ha azt árulnál.

Egy év múlva viszont már lesz egy jól kinéző honlapod, amin van érdemi tartalom is. A Facebook oldaladat már nem csak a családtagok és a barátok fogják követni.

Ekkor valószínűleg már az első terméked vagy szolgáltatásod eladásán is túl leszel, ha mást nem, legalább ingyenesen, tesztelési céllal, egy számodra idegen ember számára. Az ő visszajelzését felhasználva pedig tovább fejlesztheted a terméked vagy a szolgáltatásod, hogy a következő ügyfelek már jobb cuccot kapjanak tőled, és kifizessék azt a pénzt, amit elkérsz érte cserébe.

Tudom, hogy ez működik, és tudom, hogy ez így működik, mert én is így csináltam, én is ezt csináltam.

Szóval, ha eddig még csak gondolkodtál a dolgon, akkor vágj bele még ma!

Persze, figyelj arra, hogy töltődni is kell néha. Ilyen körülmények között – alkalmazotti állás, család, gyerekek – nem lehet, nem szabad heti 7 napot vállalkozás építéssel foglalkozni.

Neked is fel kell töltődnöd, a családodra, a barátaidra is időt kell szánnod, különben azok (is) megsínylik a dolgot, ahogyan a fogadid is, ha nem mosol fogat rendszeresen.

Az egyik nap csak 25 perced lesz a vállalkozással foglalkozni, az egyik hétvégi napon pedig lesz rá másfél órád.
Ha heti 5-6 nap, átlagosan 30-60 percet tudsz foglalkozni a témáddal, a vállalkozásoddal, akkor annak már igenis, meglesz az eredménye. Tudom, megtapasztaltam.

Szóval a lényeg az, hogy heti 5-6 nap tegyél meg egy-egy kis lépést előre a vállalkozás indítás, vállalkozás építés útján.
Ötletelj, írj, fejleszd magad, dolgozz a termékeden és a szolgáltatásodon.

Képzeld magad a leendő ügyfeled helyébe: milyen folyamaton és hogyan fog végig menni, onnantól kezdve, hogy találkozik veled és a szolgáltatásoddal valahol, egészen odáig, hogy megveszi a szolgáltatásod, terméked?

Milyen termékeid lesznek?
Miért jobbak, mint más terméke?
Miért téged válasszon a vásárló?

Milyen problémát old meg a terméked, szolgáltatásod?

Nagyon sokáig lehet még sorolni a kérdéseket, témákat. De a legfontosabb, hogy minden egyes nap tegyél valamit azért, hogy ma előrébb lépjél, előrébb tarts, mint ahol tegnap voltál. Ez előbb-utóbb garantáltan meg fogja hozni az eredményt.

Szóval, mire vársz még?

Bejegyzés megosztása

Tovább olvasok

Megjelennél az online térben, de nem tudod hogyan csináld?

Gyere, beszéljük át az elképzeléseidet!