Miért életbevágóan fontos, hogy jól árazz?

Bármilyen iparágban, szektorban, szegmensben is tevékenykedsz, egy dolog biztos: ha minőségi szolgáltatást nyújtasz az ügyfeleidnek, és elégedettek veled az ügyfelek, akár még tovább is ajánlanak – mit sem ér megfelelő árazás nélkül.

Ha nem jól alakítod ki az áraidat, nem leszel elégedett, nem leszel boldog és nem leszel szabad vállalkozó.

Szabad vállalkozó alatt most azt értem, hogy nyugodtan alszol, mert minden számládat könnyedén ki tudod fizetni. Az üzletekben nem az ár szerint vásárolsz, hanem a minőség alapján. Amikor olvasod a hírekben, hogy holnap emelkedik a benzin ára 5 Ft-tal, akkor nem ugrasz gyorsan autóba, hogy még ma tankolj.

Szabad vállalkozó alatt azt is értem, hogy örömmel és felszabadultan tudsz minőségi időt tölteni a családoddal, amikor így döntesz, és velük szeretnél lenni.

A szabad vállalkozó azt is jelenti valahol, hogy nem dolgozol heti hét nap, és nem bámulod heti hat éjszaka a monitort a munka miatt, mert nap közben is jól haladsz a munkával. Persze, vannak időszakok, amikor ez kivitelezhetetlen, mert kampány van, év vége van, stb., de nem ez az alap.

Ha rosszul árazol, rosszul fogod érezni magad. Szét fog feszíteni egy csomó minden. Félni fogsz a számláktól. Félni fogsz, hogy jön egy váratlan kiadás. Rettegni fogsz attól, hogy az asszony jövő nyáron el szeretne menni egy hétre külföldre nyaralni, mert egyérszt “miből???” másrészt meg ha egy hétig nem dolgozol, akkor az óriási érvágás anyagilag.

Tehát azért kell jól áraznod, hogy jól érezd magad. Életbevágóan fontos, hogy egészséges és boldog legyél. Különben minek csinálod mindezt?
Ha jól árazol, jól keresel, akkor elégedett és boldog vagy. Így pedig egy még jobb vállalkozó, egy még jobb férj vagy feleség, egy még jobb apa vagy anya vagy.

Segítek neked jobban beárazni saját magadat, hogy egy jobb, felszabadultabb életet élhess. Kezdjük!