szolgáltatást nyújtó vállalkozóként boldog vagy a bevételeddel?

Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég jól és rendesen megfizetve és megbecsülve,
ideje felülvizsgálni az árazásodat!

az árazásod kialakítása

Kezdőként nezéz, mert szinte sehol nem magyarázzák el, hogyan is csináld.
Pedig...

ha rosszul árazol, boldogtalan leszel

Ha nincs elég bevételed, nem lesz (elég) profitod. Ha nincs profitod, nem fogod tudni korrekt szinten eltartani magad és a családodat. Ha nem tudod eltartani a családodat, frusztrált és boldogtalan leszel.

befolyásolja, hogy
milyen ügyfeleket szerzel

Ha a piacon a legolcsóbb szolgáltatók közé tartozol, akkor az olcsóságra hajtó ügyfelek fognak megtalálni. Ezeknek az ügyfeleknek sokszor az ár a legfontosabb, de a kis fizetségért sokszor mindent IS akarnak.

Conversion Rate Optimizer

meghatározza a következő éveidet

Ha mindenki úgy ismer meg téged, hogy olcsó vagy, ebbe a skatulyába kerülsz be a fejekben. Az emberek fejében olcsóság ritkán párosul valódi minőséggel. Minél tovább vársz, egyre nehezebb lesz árat emelned, és jól keresned.

jó árazással

Meghatározod azt, hogy

mit is gondolsz magadról

Ha minőségi szolgáltatást nyújtasz, akkor ezt az áraidnak is tükröznie kell. Nem csak a referenciáiddal, az áraiddal is mutatod az érdeklődők és ügyfelek felé azt, hogy te milyen színvonalú szolgáltatást nyújtasz.

milyen ügyfeleket szeretnél

Ha fáj a fejed, melyik fájdalomcsillapítót veszed meg a patikában: a legolcsóbbat, vagy azt, amelyiktől fél órán belül elmúlik a fejfájásod? Neked is így kell áraznod: jó szolgáltatást, ami megoldja az ügyfél egyik problémáját, nem lehet és nem is szabad a reális árán alul eladni.

hova szeretnél eljutni

Mivel itt vagy, biztos vagyok benne, hogy vannak valamilyen céljaid, ahova el szeretnél jutni. Az árazásod rendbe tétele ebben is segít: gyorsabban, biztosabban eljutsz a hőn áhított célodhoz.

Miben segít az árazás tréning?

Óradíjad meghatározása

Segítek kiszámolni a helyes óradíjadat

csomagáraid kialakítása

Segítek a csomagajánlatok kialakításában

gondolkodásmód fejlesztés

Szemléletmód formáló gondolatokat olvashatsz

mit nyersz a kurzussal?

Tudni fogod, hogy

mennyit kell(ene) keresned óránként

Segítek pontosan meghatározni azt, hogy mennyi pénzt kell elkérned 1-1 órányi munkádért. Ez kritikus pont ahhoz, hogy tisztán lásd: eltengődsz a bevételeidből, vagy jól is élsz belőle. Ha még nem élsz meg jól belőle, ideje kicsit számolni!

hogyan vegyél ki több pénzt a vállalkozásodból

Ha már tudod, hogy mennyit kell keresned óránként, tisztábban látod majd azt is, hogy mely szolgáltatásodat, mely csomagajánlatodat mennyiért add el. Nem találomra fogsz árakat kiírni, hanem 100%-ig tudatosan, úgy, hogy profitod is maradjon a nap végén.

hogyan érhetsz el kiszámíthatóbb bevételt

A helyes és jó árazási stratégiának a legnagyobb előnye és eredménye az, hogy este nyugodtabban fekszel le aludni. Nem stresszelsz egyfolytában a pénzen, illetve annak a hiányán. Mert mindig lesz annyi, amennyi elég. Nyugodtabb, boldogabb életet élhetsz.

Ki az oktató?

szabaduszoszuletik_istvan_4

Keleti István vagyok, szabadúszó tanácsadó, webes és podcaster.

2006 és 2021 tavasza között a bankszektorban dolgoztam, az utolsó öt évben lakossági termékfejlesztés területen, ahol az egyik fő feladatom a lakossági termékek egy körének a jövedelmezőségének a vizsgálata és elemzése volt a feladatom, valamint az új termékek árazási stratégiájának a kialakítása, a meglévő termékek árazásának a módosítása.

Rengeteg adat, excel tábla, kalkuláció, előterjesztés, kivitelezés és tapasztalat van a hátam mögött a termékek és szolgáltatások árazása terén. Az akkor általam kezelt termékeket ügyfelek százezrei használják ma is.

Ezért is furcsa beismerni, hogy szabadúszói életem első egy-másfél évében borzasztóan rosszul áraztam be a saját munkámat. Nem fordítottam figyelmet az árazásra, csak mentem előre, hogy minél több megbízást szolgáljak ki minél magasabb minőségben.

Pedig az árazásra nagyon is figyelni kell, különben nem jön ki a matek, és bármennyit is dolgozz, nem fogsz célba érni, legalábbis nem boldogan.

Most ezzel a kurzussal segítek neked, hogy megspórold magadnak ezt a másfél évnyi szívást, és megmutatom, hogy hogyan árazd jól magad!