Az árazásod kialakítása kezdőként nehéz, mert szinte sehol nem magyarázzák el,
hogyan
is csináld konkrétan.
Pedig...

az árazásod kialakítása

Kezdőként nehéz, mert szinte sehol nem magyarázzák el, hogyan is csináld.
Pedig...

ha rosszul árazol, boldogtalan leszel

Ha nincs elég bevételed, nem lesz (elég) profitod. Ha nincs profitod, nem fogod tudni korrekt szinten eltartani magad és a családodat. Ha nem tudod eltartani a családodat, frusztrált és boldogtalan leszel.

befolyásolja, hogy
milyen ügyfeleket szerzel

Ha a piacon a legolcsóbb szolgáltatók közé tartozol, akkor az olcsóságra hajtó ügyfelek fognak megtalálni. Ezeknek az ügyfeleknek sokszor az ár a legfontosabb, de a kis fizetségért sokszor mindent IS akarnak.

Conversion Rate Optimizer

meghatározza a következő éveidet

Ha mindenki úgy ismer meg téged, hogy olcsó vagy, ebbe a skatulyába kerülsz be a fejekben. Az emberek fejében olcsóság ritkán párosul valódi minőséggel. Minél tovább vársz, egyre nehezebb lesz árat emelned, és jól keresned.

jó árazással

Meghatározod azt, hogy

mit is gondolsz magadról

Ha minőségi szolgáltatást nyújtasz, akkor ezt az áraidnak is tükröznie kell. Nem csak a referenciáiddal, az áraiddal is mutatod az érdeklődők és ügyfelek felé azt, hogy te milyen színvonalú szolgáltatást nyújtasz.

milyen ügyfeleket szeretnél

Ha fáj a fejed, melyik fájdalomcsillapítót veszed meg a patikában: a legolcsóbbat, vagy azt, amelyiktől fél órán belül elmúlik a fejfájásod? Neked is így kell áraznod: jó szolgáltatást, ami megoldja az ügyfél egyik problémáját, nem lehet és nem is szabad a reális árán alul eladni.

hova szeretnél eljutni

Mivel itt vagy, biztos vagyok benne, hogy vannak valamilyen céljaid, ahova el szeretnél jutni. Az árazásod rendbe tétele ebben is segít: gyorsabban, biztosabban eljutsz a hőn áhított célodhoz.

Kinek ajánlott a konzultáció?

Azoknak az egyéni vállalkozó szolgáltatóknak, akik:

"Kötelezővé tenném minden kezdő vállalkozónak.

Annak is, aki régóta kezdő."

mit nyersz a konzultációval?

Tudni fogod, hogy

mennyit kell(ene) keresned óránként

Segítek pontosan meghatározni azt, hogy mennyi pénzt kell elkérned 1-1 órányi munkádért. Ez kritikus pont ahhoz, hogy tisztán lásd: eltengődsz a bevételeidből, vagy jól is élsz belőle. Ha még nem élsz meg jól belőle, ideje kicsit számolni!

hogyan vegyél ki több pénzt a vállalkozásodból

Ha már tudod, hogy mennyit kell keresned óránként, tisztábban látod majd azt is, hogy mely szolgáltatásodat, mely csomagajánlatodat mennyiért add el. Nem találomra fogsz árakat kiírni, hanem 100%-ig tudatosan, úgy, hogy profitod is maradjon a nap végén.

hogyan érhetsz el kiszámíthatóbb bevételt

A helyes és jó árazási stratégiának a legnagyobb előnye és eredménye az, hogy este nyugodtabban fekszel le aludni. Nem stresszelsz egyfolytában a pénzen, illetve annak a hiányán. Mert mindig lesz annyi, amennyi elég. Nyugodtabb, boldogabb életet élhetsz.

Miben segít az árazás konzultáció?

Óradíjad meghatározása

Segítek kiszámolni a helyes óradíjadat

csomagáraid kialakítása

Segítek a csomagajánlatok kialakításában

gondolkodásmód fejlesztés

Szemléletmód formáló gondolatokat olvashatsz

Mit mondnak azok, akik
már voltak konzultáción?

“Bátran kérjetek Gábortól támogatást az árazással kapcsolatban! Azon túl, hogy nagyon érthető, strukturált és bizony szemfelnyitó beszélgetésünk volt, tele gyakorlati tanáccsal, ötlettel, még nagyon emberi is! Kényelmetlen helyzetben mégis biztonságban és támogatva éreztem magam!” – K. Rita, 2022.06.03.

“István megmutatta számomra, hogy rendszerben gondolkodjak, amikor az árakat meghatározom. Nem pusztán annak összetevőit tekintettük át, hanem a célcsoport jellemzőit, annak elérési lehetőségét és az ár értékesítési szempontból az ügyfelek számára vonzóvá tételét. Nagyon komplex szakértői támogatást kaptam vállalkozásom éves üzleti tervezéséhez is. Szívből ajánlom!”

“Szeretettel ajánlom Keleti István árazás konzultációját azoknak, akik szeretnék tudatosan kezelni vállalkozásuk pénzügyeit, mivel ennek egyik fő alappillére a megfelelő árazás. Keleti István abban tud segíteni, hogy legyen egy erős kiindulási alapod az áraid meghatározásához, és még ha eddig nem is foglalkoztál tudatosan a témával, a konzultáció végére biztos lesz jónéhány hasznos gondolat amikkel az árazásod már nem lesz mumus. És a legjobb, hogy István nem engedi el utána sem a kezed, hanem kis idő múlva a gyakorlatba ültetés során felmerült kérdéseket is megválaszolja Neked.”

“Kötelezővé tenném minden kezdő vállalkozónak. Annak is, aki régóta kezdő.”

“Igazán hasznos volt számomra, sok-sok érdekes szempontot adtál, amikkel tovább haladhatok.”

Ki segít neked?

szabaduszoszuletik_istvan_4

Keleti István vagyok, szabadúszó tanácsadó, webes kivitelező és podcaster.

2006 és 2021 tavasza között a bankszektorban dolgoztam, az utolsó öt évben lakossági termékfejlesztés területen, ahol az egyik fő feladatom a lakossági termékek egy körének a jövedelmezőségének a vizsgálata és elemzése volt, valamint az új termékek árazási stratégiájának a kialakítása, a meglévő termékek árazásának a módosítása.

Rengeteg adat, excel tábla, kalkuláció, előterjesztés, kivitelezés és tapasztalat van a hátam mögött a termékek és szolgáltatások árazása terén. Az akkor általam kezelt termékeket ügyfelek százezrei használják ma is.

Ezért is furcsa beismerni, hogy szabadúszói életem első egy-másfél évében borzasztóan rosszul áraztam be a saját munkámat. Egyszerűen nem fordítottam figyelmet az árazásra, csak mentem előre, hogy minél több megbízást szolgáljak ki minél magasabb minőségben.

Pedig az árazásra nagyon is figyelni kell, különben nem jön ki a matek, és bármennyit is dolgozol, nem fogsz célba érni, legalábbis nem boldogan.

Gyere el egy konzultációra, hogy megspórold magadnak ezt a másfél évnyi szívást, és megmutatom, hogy hogyan árazd jól magad!

"Remek támpontokat ad, egyáltalán milyen szempontok szerint haladj, hogyan kezdj neki, ha ellenőrizni akarod vagy épp most kellene kialakítanod az áraidat."

kinek éri meg?

Akkor gyere az árazás konzultációra, ha:

Érdemes foglalkoznod ezzel a témával, ha:

Bocs istván, de
ne turkálj a pénztárcámban!

Megnyugtatlak, nem kell nekem elmondanod, hogy mennyit (nem) keresel!

A konzultáció alatt nem kell sem azt elmondanod, hogy most mennyit keresel, sem azt, hogy mennyit szeretnél. A metodikámat úgy alakítottam ki, hogy te fogsz számolni és gondolkodni ezekkel az információkkal.

kényelmetlen
a pénzről beszélnem,
mert még nem keresek jól

Igen, eléggé kényelmetlen! Hidd el, tudom mennyire!…

Amikor kialakítottam, és magamon teszteltem ezt az egész metódust, akkor én is kaptam pár hidegzuhanyt saját magamtól.

De ezek a kis pofonok tökéletesek voltak arra, hogy összekapjam magam, változtassak az addigi hozzáállásomon, munkavégzésemen, és az áraimon. 

Ha tisztába kerülsz azzal, hogy hol van gond – ha van -, akkor tudsz azon tudatosan változtatni.
Tudsz fejlődni. És így tudsz több pénz teremteni / csinálni magadnak.

Kényelmetlenek ezek a felismerések? Igen!
Megéri ez a kellemetlenség azt, hogy több bevételed legyen 1-2 hónap múlva? MINDENKÉPP!

Ez elmélet és gyakorlat is!

nem csak beszélgetünk,
hanem megvalósítunk!
igen, már a konzultáción!

Minden konzultáció személyre szabott

A konzultáció előtt kapni fogsz egy kérdőívet, amin néhány alapvető információt már elkérek tőled. Így a konzultációnak már úgy indulunk neki, hogy lesz egy kis képem arról, hogy mit csinálsz, hol tartasz, milyenek az áraid.

Ezzel abszolút kimaxoljuk a rendelkezésünkre álló időt, hogy érdemben tudjunk beszélni az üzletedről és az áraidról.

feladatok, számolás, témakörök

A konzultáción dolgozni fogunk. Nem rizsázunk és nem dumcsizgatunk.

A konzultáción több feladatot is kapsz, számolni is fogsz, és kapsz egy átfogó képet arról, hogy milyen irányba kell gondolkodnod az árazásod alakítását illetően.

A konzultáció után pedig kapsz egy táblázatot arról, amiről a konzultáción beszéltünk, és ami táblázatot te tovább tudsz használni és tovább bővítheted.

ez is egy olyan észosztás, hogy
"triplázd meg az áraidat" és kész?

Röviden: nem.

Ha azt mondanám, hogy holnaptól triplázd meg minden áradat, megcsinálnád?

Nem hiszem, hogy van értelme ész és terv és felkészülés nélkül megtriplázni az áraidat. Egyszerűen nem ez a kulcs, és nem is fog működni a dolog.

a kérdés, hogy mi a te
befogadható valóságod?

Úgy dolgozzuk ki az áraidat, hogy neked tudnod kell hinni benne. A mostani aktuális valóságodba bele kell férjen. Ez persze egy folyamat, nem megy egyik percről a másikra.

hogyan működik?

Derítsük ki, hogy miben és hogyan tudok neked segíteni!

Erre szolgál a 20 perces díjmentes konzultáció, ami alatt gyorsan megismerkedünk, és kiderítjük, hogy a te konkrét kérdésedben, elakadásodban hogyan tudok segíteni!

Ha szimpatikusak vagyunk egymásnak, megvan a bizalom, és tudok neked segíteni, akkor akár rögtön, akár később egyeztetünk egy egy- vagy másfél órás konzultációra időpontot.

Ha az derül ki, hogy más szakember jobban, hatékonyabban tud neked segíteni, akkor azt is megmondom, és ha tudok, akkor ajánlok neked egy számodra megfelelő tanácsadót, segítséget.

A díjmentes rövid konzultáción vagy utána egyeztetünk egy időpontot.

Ezen az egy- vagy másfél órás alkalmon átbeszéljük részletesen a kérdésedet vagy elakadásodat.

Ha kell – és igen, sokszor “erősen ajánlott” -, akkor számolunk is. Táblázatot készítünk, közösen gondolkodunk, és megkeressük a számodra legjobb megoldást, lehetőséget.

A konzultációkat alapvetően az online térben tartom.

Nem, nem muszáj.

Tudjuk úgy csinálni a konzultációt, hogy én mondom, hogy mit-hogyan számolj ki, te pedig megcsinálod.
Ez lassabb és kicsit nehézkesebb megoldás.

Az mindenképp gyorsabb, egyszerűbb és gördülékenyebb, ha kendőzetlenül beszélünk a pénzről – hiszen pont ezen szeretnénk javítani, ugye?

Jobban tudok segíteni, ha látom a konkrét számokat, mert jobban látom, hogy hol-mihez érdemes hozzányúlni, hogy javuljanak a dolgok – összességében több bevételt és profitot tudj csinálni.

A 20 perces rövid konzultáció díjmentes.

A 60 perces konzultáció 20.000 Ft-ba kerül.

A 90 perces konzultációnak 30.000 Ft a díja.

Az a kérdésedtől, és a célodtól függ.

Volt már olyan, hogy valakinek 20 perc alatt “csináltunk” évi plusz 500.000 Ft bevételt, amire szüksége volt.

Másnak meg 8-10 alkalom alatt teljesen új alapokra helyeztük a teljes szolgáltatás paletta árázását.

Online bankkártyával tudsz fizetni. Küldök egy linket, amire kattintva a weboldalon a kosárba kerül a konzultáció mint termék, amit kényelmesen és biztonságosan online ki tudsz fizetni bankkártyával.

Igen!

Ha a konzultáció után úgy állsz fel az asztaltól, hogy semmi újdonságot nem tudtam mondani, nem kell kifizetni, vagy visszatérítem a konzultáció díját.

Időpontfoglalás

Jelenleg csak korlátozottan vállalok konzultációt és tanácsadást, ezért kérlek, hogy vedd fel felem e-mailen a kapcsolatot időpontegyeztetéshez!

ha még nem döntöttél

Ha ki szeretnéd számolni, hogy hogyan árazd be az egyes szolgáltatásaidat, akkor kattints ide:

gyakran ismételt kérdések

Ha most válsz alkalmazottból vállalkozóvá, akkor valószínűleg még nem tudod biztosan és jól meghatározni az áraidat, mert erre az alkalmazotti életedben nem volt szükség. Vállalkozóként viszont már a kezdetektől tisztában kell lenned azzal, hogy az az összeg, amit meg szeretnél keresni egy adott hónapban, hogyan állhat össze a szolgáltatásaidból. Ha a kezdetektől jól árazod magad, sokkal jobb esélyekkel indulsz a vállalkozói úton.

Ha eddig érzésre áraztál, vagy pusztán a konkurenciád árai alapján lőtted be a saját áraidat, akkor biztosan.

Az érzéseink sokszor nem pontosak.

Ami pedig jó a konkurenciának, az nem biztos, hogy nekünk is jó lesz. De azt is kérdezhetném, hogy honnan tudod, hogy a konkurenciád jól árazza magát, és bőséges profittal zárja a hónapot?

A konzultáció díját lehet, hogy már egy hónap alatt megkeresed az új áraiddal. A következő hónapokban meg már színtiszta profitra teszel szert. Akkor vajon megéri?

A legrosszabb esetben pedig kiderül, hogy már valóban jól árazod magad.

Jelenleg csak átutalással lehet fizetni. A konzultáció díját előre kell megfizetni. Erről kapsz egy díjbekérőt, mely alapján el tudod utalni az összeget.

Két lehetőséged van: egyik, hogy ha még bizonytalan vagy abban, hogy tényleg tudok-e segíteni neked, akkor foglalj egy időpontot egy díjmentes 30 perces konzultációra, ahol kiderül, hogy tudok-e segíteni az árazásban. Ez minden további kötelezettségtől mentes és díjmentes. Nincs mit veszítened.

Ha megvan a kölcsönös bizalom, és úgy látom, hogy tudok segíteni az árazásod rendbetételében, akkor egyeztetünk egy időpontot a nagy konzultációra.

Ha pedig már most úgy érzed és gondolod, hogy most nem árazod valami jól magad, és rendbe szeretnéd tenni az árazásodat, akkor rögtön foglalhatsz egy időpontot a nagy konzultációra.

Ha a két és fél órás konzultáció után úgy állsz fel az asztaltól, hogy semmi újdonságot nem tudtam mondani, visszatérítem a konzultáció díját.